ua en ru

Прем'єр Латвії заявив про згоду партнерів по коаліції продовжити спільну роботу в уряді

Прем'єр-міністр Латвії Валдіс Домбровськыс, чиє партійне об'єднання "Єдність" отримало перемогу на парламентських виборах і отримає 33 місця в парламенті заявив, що партнери по парламентській коаліції виразили згоду продовжити спільну роботу в уряді. Слова латвійського глави уряду прозвучали після зустрічі з фракцією "Союз "зелених" і селян", яка є однією із сторін в парламентській коаліції, пише РБК.

Ще одна партія, члени якої входили до складу попереднього кабінету міністрів, націоналістичний блок ТБ/ДННЛ зустрінеться з В.Домбровськісом пізніше. Проте представники цієї партії також виразили готовність і далі працювати в уряді, передає Reuters.

Як відзначив В.Домбровськіс, голосування в парламенті Латвії з питання вотуму про довіру новому уряду пройде 2 листопада 2010 р. Політик вже передрік деякі зміни в кабінеті міністрів. Відомо, що міністр фінансів Ейнар Репше не продовжить роботу в уряді.

В.Домбровськіс також відзначив, що його партія шукатиме і шляхи співпраці з фракцією "Центр згоди", яку підтримують більшість російськомовного населення Латвії.