ua en ru

Прем'єр Криму пригрозив кримінальним переслідуванням військовослужбовцям, які не підкорятися владі регіону

Прем'єр Криму пригрозив кримінальним переслідуванням військовослужбовцям, які не підкорятися владі регіону.

Прем'єр-міністр Автономної республіки Крим Сергій Аксьонов пригрозив кримінальним переслідуванням військовослужбовцям, які дислокуються на півострові, у разі, якщо вони не підкоряться владі регіону. Про це він сказав у відеозверненні.

"Військові люди - особлива каста. Вони особливо гостро розуміють небезпеку бойових дій, і я впевнений, разом з нами зроблять все можливе, щоб не допустити кровопролиття і протверезити горе-політиків, які осіли зараз у Києві. Військові не хочуть і не будуть гвинтиками в руках "бандерівців". Хлопці, офіцери і солдати Криму - за нами! Хочу попередити командирів, які штовхають своїх солдатів на протиправні дії, що стосовно них будуть вживатися дії, визначені законами. Всі, хто не підкориться, будуть відповідати по всій строгості закону в кримінальному порядку. Солдати і офіцери - чітко сприймайте свої обов'язки щодо захисту інтересів і громадян Автономії", - сказав Аксьонов.

При цьому він заявив, що українські військові, дислоковані в Автономній Республіці Крим, в масовому порядку заявляють про свою підтримку "законно обраної влади Республіки Крим".