ua en ru

Прем'єр Киргизії подав у відставку через скандал з тендерними закупівлями

Прем'єр Киргизії подав у відставку через скандал з тендерними закупівлями Фото: прем'єр-міністр Киргизстану Темір Сарієв

Темір Сарієв заявив, що робота уряду фактично паралізована

Прем'єр-міністр Киргизії Темір Сарієв подав у відставку. Про це він заявив у понеділок, 11 квітня, під час позачергового засідання кабінету міністрів.

"В останні дні всі були свідками, як навколо мене і роботи уряду розгорнулася неприхована кампанія брехні та інтриг. Атмосфера пліток поставила уряд у скрутне становище, коли її робота стала фактично паралізованою", — пояснив своє рішення Сарієв.

Наголошується, можливу відставку Сарієва почали обговорювати після того, як були виявлені порушення при проведенні великого тендеру на реконструкцію автодороги Бішкек — Корумду в Іссик-Кульської області.


Для вивчення обставин цієї справи була створена спеціальна депутатська комісія, яка рекомендувала парламенту 13 квітня розглянути питання про висловлення вотуму недовіри Сариеву.

Сам прем'єр-міністр назвав рішення депутатської комісії несправедливим.

Нагадаємо, 10 квітня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк оголосив про свою відставку. За його словами, таке подання буде внесено їм в Раду 12 квітня.