ua en ru

Прем'єр Іспанії відмовився розглядати можливість скорочення бюджету на вимогу кредиторів

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой відмовився розглядати можливість скорочення витратних частин бюджету на вимогу іноземних кредиторів, передає France 24. "Я не можу допустити, щоб нам говорили в якому місці нам потрібно скоротити витрати, а в якому можна залишити. Однією з таких областей, яку я б не чіпав, є пенсія", - сказав він в ефірі одного з іспанських телеканалів.

Прем'єра також запитали про відповідність його передвиборних обіцянок і результатів, яких він досяг на зайнятій посаді, і про пов'язані з цим плани - чи буде він виносити на парламентське голосування питання про довіру кабінету. "Це не означатиме рівним рахунком нічого", - відповів Рахой, підтвердивши своє небажання проводити зазначену процедуру.

Читайте також: Прем'єр Португалії оголосив про продовження політики скорочення бюджетних витрат

Нагадаємо, що в I півріччі 2012 р. дефіцит державного бюджету Іспанії склав 48,6 млрд євро або 4,6% валового внутрішнього продукту (ВВП). Крім того, країна має серйозні проблеми в банківському секторі, якому тим не менше буде надана іноземна допомога у вигляді рекапіталізації. Основною ж проблемою країни залишається безробіття, що перевищує показник у 25%.