ua en ru

Прем’єр Грузії звинуватив опозицію у насильницьких діях

Прем’єр Грузії звинуватив опозицію у насильницьких діях Фото: Мамука Бахтадзе (securityconference.de)

Глава уряду підтримав дії поліції

Глава уряду Грузії Мамука Бахтадзе заявив, що поліція діяла згідно із законом, а за насильство у ході протестів у Тбілісі несе відповідальність опозиція. Про це повідомляє місцеве видання Liberali.

Він зазначив, що опозиція організувала групи, які з допомогою насильницьких дій намагалися штурмувати парламент.

"Опозиція організувала групи, які з допомогою насильницьких дій намагалися штурмувати парламент. Наші громадяни і поліцейські були поранені в результаті дій, до яких призвели підбурювання опозиції... Поліція діяла відповідно до закону, захищала державу, суспільство, запобігала злочинам", - зазначив прем'єр.

Бахтадзе при цьому заявив про "серйозні помилки" окремих членів власної команди, які спровокували протест. Він запевнив, що цю ситуацію будуть розслідувати і члени команди понесуть відповідальність.

Нагадаємо, правоохоронці станом на ранок п'ятниці, 21 червня, розігнали протести в Тбілісі (Грузія). Частина мітингувальників була затримана, а частина - розбіглася.

Як писало РБК-Україна, поранення отримали сотні людей, проте точна кількість постраждалих поки невідома. Лікарі заявляють про важкий стан потерпілих мітингувальників. Відзначимо, серед них є і журналісти, що висвітлювали події.

Підкреслимо, президент Грузії Саломе Зурабішвілі звинуватила організаторів протестів у Тбілісі у діях на користь РФ. Вона підкреслила, що протистояння у країні вигідне саме Росії.