ua en ru

Прем'єр Греції вважає позитивним рішення про проведення кризового саміту

Прем'єр Греції вважає позитивним рішення про проведення кризового саміту Фото: Алексіс Ціпрас

Ціпрас вважає, що на саміті буде знайдений вихід з кризи

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас вважає позитивним рішення провести 22 червня екстрену нараду з проблем країни. Про це Ціпрас заявив сьогодні, передає Reuters.

Ціпрас вважає, що на цьому саміті буде знайдено рішення щодо боргової кризи Греції, що дозволить країні повернуться до економічного зростання.

"Саміт лідерів (ЄС - ред.), який пройде в понеділок, є позитивним розвитком подій на шляху до вирішення. Всі, хто роблять ставку на криза і сценарій терору, помиляються", - заявив Ціпрас.

"Там (на саміті - ред.) буде прийнято рішення, засноване на повагу до правил ЄС і демократії, що дозволить ЄС повернуться до зростання в зоні євро", - зазначив прем'єр.

Якщо Греції не вдасться домовитися з кредиторами про надання нової фінансової допомоги в обмін на реформи, країні доведеться оголосити себе банкрутом. Не виключена ймовірність виходу Греції з єврозони. Афіни розраховують отримати міжнародну допомогу в розмірі 7,2 млрд євро. При цьому до кінця червня вони повинні виплатити 1,6 млрд євро Міжнародного валютного фонду (МВФ).