ua en ru

Туск скликав кризовий саміт після провалу переговорів щодо Греції

Туск скликав кризовий саміт після провалу переговорів щодо Греції Фото: Дональд Туск

Афіни поки не викликали довіри у кредиторів

Країни єврозони проведуть у понеділок, 22 червня, екстрену нараду щодо проблем Греції. Про це оголосив у четвер, 18 червня, голова Європейської Ради Дональд Туск після того, як черговий раунд переговорів країн єврозони в Люксембурзі не привів до вирішення грецької кризи, передає Deutsche Welle.

Як пояснив глава Єврогрупи Єрун Дейсселблум, Афіни представили дуже мало пропозицій, які б переконали і викликали довіру, аби можна було досягти угоди з кредиторами. "Тепер черга за Грецією. Час закінчується", - заявив Дейсселблум.

Якщо Греції не вдасться домовитися з кредиторами про надання нової фінансової допомоги в обмін на реформи, країні доведеться оголосити себе банкрутом. Не виключена ймовірність виходу Греції з єврозони. Афіни розраховують отримати міжнародну допомогу в розмірі 7,2 млрд євро. При цьому до кінця червня вони повинні виплатити 1,6 млрд євро Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Зазначимо, колишній президент Європейської Ради Герман ван Ромпей вважає, що вихід Греції з єврозони вплине на протистояння України і Росії.