ua en ru

Прем'єр Фінляндії заявив про підтримку санкцій проти РФ до виконання мінських угод

Прем'єр Фінляндії заявив про підтримку санкцій проти РФ до виконання мінських угод Фото: Юха Сіпіля (facebook.com-juhasi.fi)

Порошенко підкреслив незмінність позиції України за проектом "Північний потік-2"

Прем'єр Фінляндії Юха Сіпіля заявив про підтримку санкцій проти Російської Федерації (РФ) у виконанні нею мінських домовленостей. Про це він повідомив в ході зустрічі з президентом України Петром Порошенком, передає прес-служба глави України.

"Лідери обговорили питання про продовження економічних санкцій Євросоюзу проти РФ на грудневому засіданні Європейської Ради. Прем'єр-міністр Фінляндії відзначив підтримку санкцій проти РФ у виконанні нею мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, сторони обговорили також перспективи розгортання миротворчої операції Організації об'єднаних націй (ООН) на окупованій частині Донбасу.

Також, Порошенко підкреслив незмінність позиції України щодо проекту "Північний потік-2" і закликав фінляндський бік виважено підійти до подальшого розгляду цього питання в рамках ЄС.

Крім того, президент України провів переговори з прем'єр-міністром Бельгії Шарлем Мішелем. Порошенко подякував йому за підтримку територіальної цілісності України.

Так, глава України поінформував про перспективи розгортання на окупованій частині Донбасу миротворчої місії ООН.

У свою чергу, прем'єр-міністр підтвердив солідарність Бельгії з українським народом і підтримку мінських домовленостей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко обговорив оптимізацію фінансової допомоги з боку ЄС і перспективи нового финпакета з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером.