ua en ru

Прем'єр Британії заснував нову посаду. Джонсон призначив спецпредставника з прав ЛГБТ

Прем'єр Британії заснував нову посаду. Джонсон призначив спецпредставника з прав ЛГБТ Фото: прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон (GettyImages)
Автор: Юлия Струк

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заснував нову посаду - спецпредставника з питань прав сексуальних меншин. Ним стане член палати лордів британського парламенту Нік Герберт.

"Я завжди був надзвичайно гордий тим, що живу в країні, яка є однією з найпрогресивніших і ліберальних у питанні прав ЛГБТ. Можливість любити того, кого хочеться, - це ключова британська цінність і важливий елемент будь-якої демократії", - заявив прем'єр.

Зазначено, що Герберт буде займатися захистом прав ЛГБТ-спільноти всередині країни і за кордоном. Він також буде одним з організаторів міжнародної конференції "Бути собою - це безпечно", яка пройде в Лондоні у 2022 році.

Нік Герберт був членом палати громад від Консервативної партії з 2005 по 2019 рік. У 2020 році йому за пропозицією Джонсона присвоїли титул барона Саут-Даунського, після чого Герберт став довічним членом палати лордів. З 2009 року він перебуває у шлюбі з адвокатом Джейсоном Ідсом.