ua en ru

Попереднє електронне митне декларування за 6 місяців 2013 р. зросло більш ніж в 1,5 тис. разів

Попереднє митне електронне декларування за 6 місяців 2013 р. зросло більш ніж в 1,5 тис. разів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів України (Міндоходів).

Згідно з повідомленням, щодня митниці Міндоходів отримують як мінімум 100 попередніх митних декларацій типу „ЕА". Якщо в травні, коли була заснована така форма декларування, було відправлено лише 2 декларації цього типу, то вже в жовтні їх кількість зросла в 1,8 тис. разів і склала 3,6 тис. документів, за 12 днів листопада кількість оформлень досягла 1,1 тис.

Особливістю такого декларування, зазначають у міністерстві, є можливість здійснення митного оформлення імпортованих в Україну товарів без їх фізичного пред'явлення митниці призначення. Тобто відразу після перетину митного кордону товар випускається в заявлене підприємцем митний режим.

За інформацією прес-служби Міндоходів, Декларація типу "ЕА" дозволяє випуск товарів в таких митних режимах імпорт, реімпорт, ввезення, переробка на митній території. У той же час такі декларації не можуть бути використані для виробництва підакцизних, поштових, а також тих товарів, ввезення яких відмінні від вищезгаданих режимів.

Нагадаємо, що технології електронного попереднього митного декларування на митницях Міндоходів почали діяти з травня поточного року. Для здійснення митного оформлення при такій процедурі підприємцю ще до фактичного ввезення товару в Україну достатньо направити в митницю призначення попередню митну декларацію, яка і буде підставою для випуску товару у митний режим після перетину ним кордону.