ua en ru

Подання щодо Мосійчука готове до повторного внесення в Раду, - Луценко

Подання щодо Мосійчука готове до повторного внесення в Раду, - Луценко Фото: ГПУ обіцяє знову внести подання щодо Мосійчуку до ВР

Подання можуть внести з новим епізодом

Генеральний прокурор Юрій Луценко анонсував повторне внесення подання щодо депутата Верховної Ради Ігоря Мосійчука в парламент з ще одним епізодом. Про це Луценко повідомив в ході брифінгу, передає "112 Україна".

Голова ГПУ зазначив, що справа стосовно Мосійчука довгий час перебувала в суді.

"Суд встановив порушення процедури притягнення його до відповідальності за те, що голосування за зняття недоторканності, притягнення до відповідальності та арешт відбулося одним голосуванням. Тому справа зависла в суді, і ми не могли забрати її назад для повторної процедури... Справа повернулася в ГПУ минулого тижня", - сказав Луценко.

Він підкреслив, що зараз подання по нардепу готове до повторного внесення в Раду.

"Справа готова до повторного внесення у ВР, але у нас є ще один епізод, який би ми хотіли дорозслідувати і одночасно з цією справою направити на розгляд депутатів. Це невеликий епізод і зараз йде перевірка фактів. Потім будуть деякі слідчі дії, і якщо отримаємо докази, які можуть служити для підозри, ми подамо подання до ВР не тільки за старою справою, але і за нововиявленими обставинами. Якщо нові обставини не будуть доказовими, ми підемо за старою підозрою", - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, раніше в ГПУ заявили, що суд щодо правомірності дозволу на арешт Мосійчука програла ВР, а не Генеральна прокуратура.

Верховний суд України підтвердив рішення Вищого адміністративного суду (ВАСУ) про визнання незаконною постанови Ради про притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, його затримання та арешт.