ua en ru

ГПУ прокоментувала рішення Верховного суду про незаконність позбавлення Мосійчука недоторканності

ГПУ прокоментувала рішення Верховного суду про незаконність позбавлення Мосійчука недоторканності Фото: прокурор ГПУ Владислав Куценко

Прокурор ГПУ Куценко вважає, що суд по Мосійчуку програла Верховна Рада, а не Генпрокуратура

Суд щодо правомірності дозволу на арешт народного депутата Ігоря Мосійчука програла Верховна Рада, а не Генеральна прокуратура України. Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Щоб не було політичних спекуляцій, хочу сказати, що Генпрокуратура ніякий суд Мосійчуку не програвала, суд програла Верховна Рада, адже він судився з Верховною Радою щодо процедури зняття з нього недоторканності. Суд прийняв рішення не по суті тих підозр і звинувачень, які Генпрокуратура пред'явила Мосійчуку, а по суті процедури розгляду питання в парламенті. Таким чином, наші звинувачення на адресу Мосійчука з боку прокуратури ніякий суд не розвалив", - зазначив він.


"Ви чули заяву Парубія, де він сказав, що вони вивчать з юристами це питання і будуть думати, як діяти далі. Генпрокуратура з парламентом завершила роботу на етапі внесення подання про дачу згоди на притягнення до відповідальності Мосійчука. Як це Верховна Рада розглядає – Генпрокуратура не втручається", - додав Куценко.

Нагадаємо, Верховний суд України підтвердив рішення Вищого адміністративного суду (ВАСУ) про визнання незаконною постанови Верховної Ради про притягнення нардепа Ігоря Мосійчука до кримінальної відповідальності, його затримання і арешт.