ua en ru

Представництво ЄС в Україні сприятиме реалізації програми розвитку конкуренції до 2024 р., - Томбінські

Представництво ЄС в Україні сприятиме реалізації загальнодержавної програми розвитку конкуренції на 2014-2024 роки. Про це заявив голова представництва ЄС в України Ян Томбінські під час офіційної зустрічі з головою Антимонопольного комітету України Василем Цушком, повідомляє прес-служба АМКУ.

Зазначимо, у рамках семінару з питань стратегії розвитку конкурентної політики в Україні, який пройшов наприкінці січня 2013 року в Києві, відбулася зустріч голови АМКУ Василя Цушка з міжнародними експертами з конкурентної політики, представниками іноземних конкурентних відомств, світових організацій та першими особами органів державної влади України.

За результатами зазначеного семінару Антимонопольний комітет України отримав позитивну оцінку з боку представництва ЄС в Україні.

Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінські відзначив створення добре налагодженого політичного діалогу в сфері конкуренції між Україною та визнаними міжнародними організаціями, зокрема, ОЕСР та Конференцією ООН з розвитку і торгівлі.

"Розвиток конкурентного законодавства в Україні має великий вплив на всі сектори української економіки, і саме ефективна національна політика може підвищити рівень конкурентоспроможності як у зовнішньому, так і у внутрішньому вимірах. Сподіваємось, що затвердження проекту загальнодержавної програми розвитку конкуренції на 2014-2024 рр. та її повна реалізація стане наступним досягненням України в сфері конкурентного законодавства. Ми слідкуватимемо за цим процесом та готові надати необхідну технічну допомогу", - зазначив Ян Томбінські.

Читайте також: Програма розвитку економіки на 2013-2014 рр