ua en ru

Представники силових відомств України створять робочу групу з захисту прав власності в Криму

Представники силових міністерств та відомств України найближчим часом створять спільну міжвідомчу робочу групу для розв'язання правових колізій в Криму на тимчасово окупованих територіях.

Представники силових міністерств та відомств України найближчим часом створять спільну міжвідомчу робочу групу для розв'язання правових колізій в Криму на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Міжвідомча робоча група координуватиме дії української влади у вирішенні широкого кола юридичних питань, що стосуються значної кількості правопорушень, які виникли після анексії Криму. Зокрема, посягання на права власності на півострові, відшкодування збитків, заподіяних внаслідок анексії, відповідальності окупаційної "влади" тощо", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі в. о. генерального прокурора України Олег Махніцький повідомив, що в рамках цієї робочої групи прокуратура буде представлене новоствореним самостійним підрозділом ГПУ, що займатиметься справами, що стосуються виключно кримського конфлікту.

У свою чергу як підтвердив міністр юстиції України Павло Петренко, сотні суб'єктів в Криму потребують правової допомоги і захисту, насамперед, через порушення їх прав власності. За інформацією Петренка, Мін'юст підготував спеціального листа до Європейського суду з прав людини, що містить огляд категорій та характер збитків (наприклад, конфісковане самопроголошеною "владою" майно профспілок, державних підприємств та банків тощо).

"Спільна міжвідомча робоча група планує регулярно збиратися і координувати свої дії, щоб мати загальну картину щодо кримчан та їх проблем, оскільки після президентських виборів в Україні звільнення тимчасово окупованих територій залишається одним із пріоритетів суспільного життя", - йдеться у повідомленні.