ua en ru

Представники керівництва "Укрзалізниці" провели тривалі переговори з лідерами галузевої профспілки

15 січня представники керівництва «Укрзалізниці» провели тривалі переговори з лідерами галузевої профспілки в рамках спеціально створеної робочої комісії, повідомляє прес-центр відомства.

«10 січня Профспілка залізничників і транспортних будівельників України офіційно надала Державній адміністрації залізничного транспорту свої вимоги щодо врегулювання проблемних і спірних питань в галузі», - сказано в повідомленні.

Для розгляду порушених профспілкою питань і вирішення соціально-трудових проблем на залізничному транспорті 15 січня була створена спеціальна комісія, очолювана заступником гендиректора «Укрзалізниці» Олексієм Сліпченко.

В ході засідання комісії були розроблені узгоджені рішення щодо врегулювання проблемних питань соціально-економічного розвитку залізничної галузі. Всього профспілка висунула 14 пунктів детальних вимог та пропозицій до «Укрзалізниці», серед яких - пропозиції щодо захисту прав працівників при формуванні зведеного фінплану залізниць України, збереження кадрового потенціалу, забезпечення гарантії зайнятості працівників, підвищення заробітної плати, вдосконалення обліку відпрацьованого робочого часу, виділення коштів на забезпечення трудових та соціальних гарантій залізничників.

Сторони дійшли згоди по більшості питань, що розглядаються. «Трудові спори за загальним переконанням профспілок та «Укрзалізниці» мають вирішуватися в правовому полі в рамках Галузевої угоди, чинного законодавства шляхом переговорів і досягнення певних домовленостей. Між Державною адміністрацією залізничного транспорту України і Профспілкою залізничників і транспортних будівельників України для збереження існуючих галузевих пільг і соціальних гарантій не один рік діє спільне Галузева угода. З урахуванням її положень вибудовується політика в галузі», - сказано в повідомленні УЗ.

В «Укрзалізниці» також зазначили, що, оскільки єдиним галузевою профспілкою, який довів свою відповідність із законом «Про соціальний діалог в Україні», є саме Профспілка залізничників і транспортних будівельників України, то вона єдина має право брати участь у переговорах від імені трудового колективу і, відповідно, укладати Генеральну та галузеві угоди.

З ходом переговорного процесу і його результатами можна ознайомитися на сайті Профспілки залізничників і транспортних будівельників України.

Читайте також: Доходи "Укрзалізниці" в 2012 р. зменшились на 1,6% - до 56,2 млрд грн