ua en ru

Представники розвідки Пакистану підтвердили інформацію про ліквідацію У.бен Ладена

Представники розвідки Пакистану підтвердили інформацію про ліквідацію терориста "номер один" Усами бен Ладена, передає РБК з посиланням на Reuters. На даний момент офіційні особи відмовляються повідомляти додаткові дані щодо проведеної операції, уточнюючи лише, що вона була здійснена за підтримки служб безпеки Пакистану і "по точній наводці щодо місцезнаходження об'єкта".

Крім того, згідно з інформацією місцевих ЗМІ, в ніч з неділі на понеділок, з 1 на 2 травня 2011 р. неподалік від військової академії Пакистану в місті Абботтабад в 50 км від Ісламабаду зазнав катастрофи військовий вертоліт військово-повітряних сил країни. Точної інформації щодо того, чи був пов'язаний даний інцидент з ліквідацією У.бен Ладена, немає, проте очевидці події говорять про те, що на місці подій перед катастрофою, по всій видимості, відбувалася перестрілка. У результаті інциденту загинув один і постраждали двоє людей.

Нагадаємо, лідер ісламістської терористичної організації "Аль-Кайєда" У.бен Ладен був убитий сьогодні за допомогою безпілотного літака в особняку в місті Абботтабад в 50 км від Ісламабаду. Як повідомив сьогодні президент США Барак Обама (близько 23:00 1 травня 2011 р. за східно-американським часом), тижнем раніше спецслужби США отримали достатньо інформації про місцезнаходження міжнародного терориста. Прямий наказ Б.Обами про проведення операції по знищенню У.бен Ладена був виконаний сьогодні.