ua en ru

Представники Пилипишина заявляють про наявність рішення суду про перерахунок голосів на 7 дільницях 223 ОВК

Представники кандидата в народні депутати по виборчому округу №223 Віктора Пилипишина принесли в ОВК рішення Київського апеляційного суду про перерахунок голосів на дільницях округу, передає "5 канал".

За їхніми словами, документ зобов'язує комісію перерахувати протоколи із 7 дільниць, де перемагає конкурент Віктора Пилипишина Юрій Левченко. Коли відбувалося засідання суду - представники Пилипишина не сказали. І навіть відмовилися його показувати юристам від "Свободи". Ті лише встигли побачити, що на документі позначка "копія". Голова ОВК зачинилася в кімнаті і жодних коментарів щодо своїх подальших дій не дає.

Нагадаємо, ОВК №223, одна з небагатьох в Україні, і друга в Києві, де триває неабияке протистояння під час підрахунку голосів. МВС вже порушило кримінальну справу за фактом перешкоджання діяльності ОВК №223. 1 листопада 2012 р., близько 20:00 в приміщенні ОВК №223 невідомі особи намагалися перешкодити роботі комісії ОВК та здійснювали інші хуліганські дії. При цьому постраждала заступник голови комісії Анастасія Примак.

Відзначимо, за підсумками обробки 84,15% бюлетенів на 223 окрузі, самовисуванець Віктор Пилипишин набирає 27,79% (22 тис. 726 голосів). На другому місці представник партії ВО "Свобода" Юрій Левченко з 27,50% (22 тис. 484 голосів).

Читайте також: ЦВК змінив главу 223 окружкому на представника "Батьківщини"