ua en ru

Представники ОРДЛО не підтверджують десятки утримуваних у них українців, - Геращенко

Представники ОРДЛО не підтверджують десятки утримуваних у них українців, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

У ОРДЛО від України вимагають передати сотні російських злочинців

Представники окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) в Мінську не підтверджують десятки утримуваних у них українських громадян. Про це Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Розпочали обговорювати списки утримуваних в ОРДЛО. Проблема в тому, що ОРДЛО не підтверджують десятки утримуваних, приховують їх. А від України вимагають передати сотні злочинців, серед них і засуджених росіян. Завтра робота буде продовжена", - повідомила вона.

За словами Геращенко, в ході зустрічі обговорювався майбутній візит координатора ОБСЄ Тоні Фріша у в'язниці на окупованих територіях, який запланований на початок вересня. Зазначимо, що українська сторона наполягає, щоб Фріш відвідав усіх військових, яких довгі роки незаконно утримують НВФ, а також українського журналіста, публіциста Станіслава Асєєва.

Нагадаємо, також Геращенко повідомила, що російська сторона відхилила пропозицію України провести зустріч омбудсменів двох країн у рамках тристоронньої контактної групи 21-22 серпня.