ua en ru

Представники Лисова складають акт про порушення щодо невиконання 211 ОВК рішення суду про перерахунок голосів

Представники кандидата в народні депутати від Партії регіонів Ігоря Лисова складають акт про порушення щодо невиконання 211 окружною виборчою комісією рішення суду про перерахунок голосів. Про це РБК-Україна повідомив представник Лисова Андрій Орищин.

"Ми складаємо акт про порушення того, що не виконується рішення суду. Я планую його подати до ОВК щодо випадку оскарження в судовому порядку, було документально підтверджено порушення у законодавчому порядку", - сказав Орищин.

Раніше він заявив про те, що відмова від перерахунку голосів на 211 окрузі є безпідставною.

Нагадаємо, голова комісії 211 округу Олена Вутке заявила, що до підписання готується підсумковий протокол та члени окружкому не планують перераховувати голоси з дільничних округів.

Напередодні ввечері Київський апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адміністративного суду Києва про перерахунок голосів на 211 окрузі. "Постанова Київського апеляційного адмінсуду оскарженню не підлягає. Це означає, що окружна виборча комісія (ОВК) зобов'язана провести повторний перерахунок голосів на 28 дільницях", - зазначив Андрій Орішін, офіційний спостерігач Лисова.

Відзначимо, згідно з електронними даними, оприлюдненими ЦВК в системі "Вибори-2012", за підсумками підрахунку 100% бюлетенів, на 211 окрузі переміг з відривом у 3 тис. 950 голосів кандидат від Об'єднаної опозиції Сергій Терьохін (30 тис. 890 голосів). На другому місці - кандидат від Партії регіонів Ігор Лисов (26 тис. 940 голосів).

Читайте також: ЦВК: Терьохін переміг на столичному окрузі №211 (фото)