ua en ru

Представник Президента сподівається, що ВР у першому читанні ухвалить законопроекти про прокуратуру і про вибори

Представник Президента України у парламенті, народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко висловив сподівання, що Верховна Рада сьогодні в першому читанні ухвалить законопроекти про прокуратуру і по внесенню змін виборче законодавство, навіть якщо питання про лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко не буде вирішено. Про це Мірошниченко заявив в парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сподіваємося, що до 16:00 ці консультації будуть успішно завершені, але ми не повинні забувати, що ті законопроекти, які стоять на порядку денному, повинні бути розглянуті і по тим, по яким є голоси, щоб вони були проголосовані вже сьогодні", - сказав Мірошниченко.

За його словами, по законопроекту про лікування Тимошенко за кордоном, який на даний момент викликає дискусію у депутатів, є "політична воля для проведення консультацій і пошуку виходу".

"ПР пропонує створити робочу групу, де б можна було це питання узгодити і підписати законопроект всім разом і від усіх фракцій. Поки такого бажання і готовність ні з боку опозиції, але діалог триває", - зазначив Мірошниченко.

За словами представника Президента в парламенті, лідери всіх фракцій досить відповідально поставилися до своїх обов'язків.

"На сьогоднішній день у нас євроінтеграційний пакет, у нас залишилися три закони, які ми повинні розглянути в цьому залі. По двом з них є розуміння і підтримка з того, що ми чули від наших колег з опозиції. Вони готові голосувати - це закон про прокуратуру і про зміни до виборчого законодавства", - заявив Мірошниченко.