ua en ru

Представник омбудсмена оцінює стан Тимошенко як пригнічений

Радник уповноваженого ВР з прав людини Сергій Кудрук під час візиту 24 квітня в Качанівську колонію відвідав Юлію Тимошенко і оцінює її стан як пригнічений. Про це він розповів журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"За дорученням уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової я здійснив візит без попередження в Качанівську виправну колонію з метою перевірки тієї інформації... щодо грубого порушення прав Юлії Володимирівни Тимошенко - права на захист, права не залежати від грубого та нелюдського поводження з приниженням її людської гідності. Мені вдалося безперешкодно зустрітися з нею в слідчій кімнаті... Я застав її в лежачому стані - вона не може до цього часу безперешкодно пересуватися. Це було після того, як закінчилася зустріч (Тимошенко) з її захисником Власенко... Я її застав у пригніченому стані", - зазначив Кудрук.

Він також повідомив, що його бесіда з Тимошенко тривала близько двох годин в присутності начальника Качанівської колонії, в ході якої Тимошенко розповіла докладно про застосоване до неї насильство, а потім продемонструвала побої як посланнику омбудсмена, так і керівнику Качанівської колонії.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 25 квітня, чинний омбудсмен Ніна Карпачова заявила, що отримала через Кудрука підтвердження насильницьких дій стосовно Тимошенко з боку правоохоронних органів.