ua en ru

Представник FTT Ukraina: дії місцевої влади відлякують інвесторів з Одеси

Дії місцевої влади відлякують інвесторів з Одеси, а європейська компанія FTT Ukraina змушена відстоювати свої інвестиції в суді.

Про це в інтерв'ю українським ЗМІ заявив Тонно Вахк, який є представником компанії FTT Ukraina естонської інвестора Марселя Віхмана.

Згідно з даними ЗМІ, влітку минулого року в смт Затока Одеської області європейським інвестором був побудований перший кілометр сучасної набережної. Завдяки новій інфраструктурі і фестивальній активності Затоку відвідало 1,5 мільйона туристів, що вдвічі більше, ніж в попередні роки. Зазначалося, що у курорту є амбітні плани розвитку, які безпосередньо пов'язані з приходом іноземного інвестора в особі компанії FTT Ukraina, що представляє інтереси естонського підприємця Марселя Віхмана.

Однак, у компанії заявляють, що місцева влада шляхом фальсифікації документів намагається "вичавити" інвестора з Затоки. При цьому, за даними FTT Ukraina, нещодавно Господарський суд Одеської області прийняв рішення, яким зобов'язав раду смт укласти з компанією-інвестором договір оренди земельної ділянки.

"На цей рік у нас були великі плани - продовжити будівництво набережної та пов'язаної з нею інфраструктури, здати в експлуатацію фестивальний майданчик, яка зможе вмістити 60 тисяч глядачів. Однак успішність реалізації інвестиційного проекту багато в чому залежить від того, як часто і довго нам доведеться проводити час в судах з опонентами. Про факти вимагання було повідомлено в правоохоронні органи, порушено кримінальне провадження. Про все, що відбувається навколо інвестиційного проекту в Затоці, інформуємо Посольство Естонії в Україні, Генеральну прокуратуру, Одеську облдержадміністрацію. Ми даємо дуже чіткий сигнал, від результату ситуації в Затоці буде залежати доля інших інвестицій. Європейські інвестори стежать за нашим проектом, вони готові прийти в Україну, допомагати в розвитку, але тільки якщо будуть гарантована захист їх вкладень", - заявив пан Вахк.

Згідно з даними ЗМІ, естонський проект передбачає будівництво в Затоці променадної лінії шириною 6 метрів і довжиною трохи більше 12 кілометрів. Це буде одна з найдовших набережних у Європі. Як відзначають в компанії, обсяг інвестицій в цей проект складе більше 120 млн гривень, з яких близько 13 млн вкладено в 2015 році. Крім зазначених об'єктів відпочинку, дозвілля і розваг, намічено будівництво сучасного аквапарку, що дозволить залучити в Затоку більше туристів і вивести курорт на новий якісної рівень. Набережну повинна зв'язати в єдиний комплекс три району Затоки - центр селища, а також станції "Сонячна" і "Лиманська".