ua en ru

Представник дитячого фонду ООН пояснила напрями підтримки України

Представник дитячого фонду ООН пояснила напрями підтримки України Фото: логотип ЮНІСЕФ (flickr.com/sabra100)

Зокрема, ЮНІСЕФ надаватиме підтримку у питаннях оцінки дотримання прав дітей

Представники дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) допоможуть місцевим громадам в Україні провести моніторинг з дотримання прав дитини. Про це повідомила голова представництва ЮНІСЕФ Джованна Берберіс під час підписання меморандуму про партнерство з урядом України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що означає підписання цього меморандуму на практиці. Існує багато визначень муніципалітетів для молоді. Ця ініціатива є одним зі способів забезпечити права дітей та молоді. Робота з дітьми та молоддю має вважатись пріоритетною. Ми будемо допомагати муніципалітетам проводити комплексну оцінку ситуації, розробляти комплексні плани та бюджети", - заявила Барберіс.

Так, за її словами після підписання меморандуму з урядом України, ЮНІСЕФ бере на себе зобов’язання надавати підтримку українським муніципалітетам, що висловили бажання приєднатись до ініціативи "Громада, дружня до дітей та молоді".

Зокрема, дитячий фонд ООН надаватиме Україні підтримку у питаннях оцінки ситуації з дотриманням прав дітей відповідно до Конвенції ООН, фандрайзингу та сприянні співпраці з муніципалітетами інших країнам.

"До програми муніципалітетів для дітей приєдналися вже 38 країн. Але для України ця ініціатива не є новою. Перші спроби реалізувати цю програму були у минулому. Але не зважаючи на успіхи нажаль програма не отримала належного поширення, оскільки можливості місцевого самоврядування на той час були обмежені", - додала Барберіс.

За даними ЮНІСЕФ, програма "Громада дружня до дітей та молоді" вже здійснюється в окремих регіонах України. Зокрема, у місті Рівному та Вінниці.

Зазначимо, ця ініціатива була започаткована ще у 1996 році як практичне втілення резолюції, що була прийнята на Другій Конференції ООН з населених пунктів.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що уряд України підписав меморандум з дитячим фондом ЮНІСЕФ.