ua en ru

Енгін Акчакоча став головою наглядової ради ПриватБанку

Енгін Акчакоча став головою наглядової ради ПриватБанку Фото: Енгін Акчакоча

Акчакоча допомагав уряду Туреччини подолати наслідки світової фінансової кризи 2001 року

Головою наглядової ради державного ПриватБанку, перше засідання якої відбулося 17 січня 2017 року, обраний Енгін Акчакоча. Про це повідомляє прес-служба банку.

Згідно з повідомленням, міністр фінансів України Олександр Данилюк схвалив вибір наглядової ради, зазначивши, що високо цінує професіоналізм Акчакочі і впевнений в ефективній роботі відомого банкіра на новій посаді.

"Упевнений, Енгін Акчакоча, який обраний головою Ради банку, чудово впорається з новими обов'язками. Енгін є легендарним банкіром, який свого часу допоміг Туреччині подолати фінансову кризу, а сьогодні допоможе відбудувати найбільший банк у країні", - сказав Данилюк.

Енгін Акчакоча – один з найвідоміших фінансистів Туреччини. У 2001 році, під час фінансової кризи, Акчакоча очолював Агентство з банківського регулювання і нагляду, а також Фонд страхування і збереження ощадних вкладів.

Крім того, Акчакоча був відповідальним за розробку та реалізацію комплексної програми реструктуризації, реформування і зміцнення банківського сектора Туреччини у відповідності з міжнародними стандартами.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк представив новий наглядової ради ПриватБанку.