ua en ru

Данилюк представив наглядову раду ПриватБанку

Данилюк представив наглядову раду ПриватБанку Фото: Олександр Данилюк представив наглядову раду ПриватБанку

Наглядова рада ПриватБанку складається з семи осіб

Міністр фінансів Олександр Данилюк представив членів наглядової ради ПриватБанку. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Ми почали формування наглядової ради Приватбанку із зустрічей з президентом і прем'єром, звернулися до міжнародних організацій. Всього в наглядовій раді буде 7 членів, його голова ще не визначено - його буде визначати сам спостережну раду", - заявив Данилюк.

За його словами до наглядової ради Приватбанку, зокрема, увійшли керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж, представник ЄБРР Артем Шевальов, перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, екс-співробітник UniCredit Андреа Монета, екс-співробітник МВФ Стівен Силиг, радник голови НАК "Нафтогаз Україна" Сергій Алексєєнко, турецький криза-менеджер Енгін Акчакоча.

"Франсіс Маліж, керівний директор ЄБРР, дуже добре знає Україну, за його ініціативи розпочато реформи, реформа нак нафтогаз, відомий фінансист У McKinsey & Company працював у банківському секторі", - зазначив глава Мінфіну.

Він також назвав Андреа Манету кращим у світі спеціалістом з реструктуризації банків.

"Для мене це велика честь. Я погодився, щоб допомогти в стабілізації і допомогти Україні покращити здоров'я банківського сектора. Дивлячись на останні події, я дуже вражений. Приват демонструє великий запас стійкості, пройшов ситуацію без припинення діяльності. Також ми бачимо, що банк має довіру з боку клієнтів . Але треба працювати над поліпшенням корпоративного управління, щоб в майбутньому не було сюрпризів", - заявив Френсіс Малеж.

Біографічні довідки

Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж керує роботою банку в Україні, Азербайджані, Вірменії, Білорусі, Грузії та Молдові. Є громадянином Франції.

Закінчив французьку бізнес-школу ESCP Europe.

До приходу в ЄБРР працював управляючим директором з корпоративного розвитку в BNP Paribas, а також займався консалтингом в компанії Arthur Andersen і McKinsey & Company.

В ЄБРР працює з 2010 року. Раніше вів справи банку в Балканському регіоні, Південно-Східному середземномор'ї, Туреччини та Східній Європі.

41-річний Артем Шевальов зараз член ради директорів ЄБРР від України. З березня по квітень 2015 2016 року обіймав посаду заступника міністра фінансів Наталії Яресько. У відомстві він курирував питання євроінтеграції. Свою кар'єру починав як радник виконавчого директора від України, Румунії, Молдови, Грузії і Вірменії в штаб-квартирі ЄБРР, де пропрацював з 2002 по 2005 рік, а потім керував представництвом українського державного Укрексімбанку в Лондоні – до 2011 року. З червня 2011 до призначення в уряд займав пост директора-альтерната від України, Швейцарії, Сербії, Чорногорії, Молдови, Ліхтенштейну.

Сергій Алексєєнко - Нинішній радник голови НАК "Нафтогаз України". В минулому інвестиційний банкір. З 2006 року по 2011 рік він обіймав посаду віце-президента інвестиційно-банківського управління ТОВ "Ренесанс Капітал Україна". У компанію він прийшов з ІК Dragon Capital, де він обіймав аналогічну посаду. Після відходу з "Ренесанс Капітал" працював головою з інвестицій та корпоративного розвитку групи "Континіум" до 2014 року.

Енгін Акчакоджа, експерт банківського сектора, раніше працював радником ЄБРР в Україні та у Світовому банку. Колишній глава Агентства по регулюванню і нагляду за банківською системою Туреччини. З 2013 по 2015 роки був консультантом проекту Міжнародного валютного фонду "Розвиток інституційної спроможності НБУ".

Андреа Монета раніше працював управляючим директором UniCredit Private Banking, а з 2009 року - виконавчим директором в Європі, Близькому Сході та Африці компанії Aviva PLC. Працював у приватних інвесткомпаніях, був президентом AVIVA France SA, а також займав посади керуючого директора і головного фінансового директора Dubai Financial LLC, дочірньої компанії Dubai Financial Group.

Оксана Маркарова - перший заступник міністра фінансів в уряді Володимира Гройсмана з квітня 2016 року, до цього з березня 2015 року керувала апаратом Мінфіну і обіймала посаду заступника міністра Наталії Яресько. У фінансовому секторі працює з 1998 року. Очолювала 11 років інвестиційної групи ІТТ.

Стівен Сіліг раніше працював радником з монетарних питань і ринків капіталу в МВФ. Також займав посаду економіста в Національному банку в Нью-Йорку і брав участь у вирішенні банківської кризи в Ірландії в якості члена правління Національного агентства з управління активами.

Нагадаємо, представлення членів наглядової ради Приватбанку спочатку планувався на вівторок, проте кілька разів переносилося з різних причин.