ua en ru

Голова Вищого спецсуду з кримінальних та цивільних справ Л.Фесенко спростовує інформацію про своє призначення за протекцією Президента

Голова Вищого спеціалізованого суду з кримінальних та цивільних справ Леонід Фесенко спростовує інформацію, що він був призначений за протекцією Президента України. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
"Мені часто ставлять це питання, що мене Президент запросив... Президент підтримав (пропозицію) Ради суддів... Не більше, не менше... І я вважав за потрібне погодитися", - зазначив Л.Фесенко.
Також він заявив, що не відповідає дійсності інформація, що вищий спецсуд формується переважно з вихідців східних областей. Він зазначив, що в цьому суді працюють 16 суддів з Києва, по двоє з Дніпропетровської та Харківської областей та є судді з ряду інших регіонів. "Ніякого політичного забарвлення немає", - наголосив Л.Фесенко.
Нагадаємо, що Л.Фесенко перейшов на роботу до Вищого спеціалізованого суду з кримінальних та цивільних справ з Верховної Ради України, а до того понад 30 років працював в судовій системі в Луганській області.