ua en ru

Голова ради директорів Yahoo! Рой Босток покинув свій пост

Голова ради директорів компанії Yahoo! Рой Босток покинув свій пост, передає Reuters.

Відомо, що разом з ним з ради директорів компанії пішли ще три людини - Віомеш Джоші, Гері Уїлсон і Артур Керн. Їх посади не називаються, проте повідомляється, що причиною відставки стало невдоволення інвесторів фінансовими справами компанії, яка зараз зазнає серйозних збитків.

До ради директорів компанії ввійдуть колишній гендиректор Rovi Corp. і співробітник IBM Альфред Аморосо і колишній виконавчий директор eBay Мейнард Уебб.

У листі до інвесторів компанії, повідомляється, що в даний момент компанія також планує реструктурувати свої активи в Азії.

Нагадаємо, раніше, 18 січня 2012 р., компанію покинув один з її засновників - Джеррі Янг, а до цього - генеральний директор Керол Брітц.

Yahoo! Inc. заснована в 1994 р. аспірантами Стенфордського університету Девідом Файло і Янгом. Компанія володіє популярним пошукачем і надає широкий спектр інтернет-сервісів, послугами яких користуються в цілому понад 500 млн користувачів. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Саннівейл (Каліфорнія, США). У III кварталі 2011 р. чистий прибуток Yahoo! склав 298 млн дол. що на 25% менше показника в 398 млн дол., зафіксованого роком раніше. Чистий прибуток Yahoo! у 2011 р. знизився на 14,8% - до 1,05 млрд дол.