ua en ru

Голова РДА Петро Михайленко обговорив з громадою району шляхи розвитку Немирівського району

Голова Немирівської райдержадміністрації Петро Михайленко вранці 1 жовтня зустрівся з активістами Немирівського району та райцентру, щоб обговорити те, що турбує громаду та висвітлити шляхи вирішення існуючих проблем.
Михайленко висловив переконання, що події, які останнім часом відбуваються в підлеглому йому районі, цілеспрямоване створення напруженої атмосфери навколо гіганта Nemiroff, дискредитація очільників району в замовних піар-кампаніях, ніяк не сприяють прогресу району та виконанню поставлених завдань.
Дійсно, останнім часом навколо районного голови Петра Михайленка спостерігається нездоровий ажіотаж, створений зацікавленими у досягненні власних інтересів акціонерами-міноритаріями Nemiroff. Ті прагнуть цинічно привласнити завод, не гребуючи засобами, не зважаючи на людей, відправлених у вимушені відпустки, втрати бюджету, наполегливо поливають брудом досягнення районного керівництва. Це - тиражування брехливих замовних матеріалів в ЗМІ, маніпуляції фактами. І мета у них єдина: прибрати владу, яка не дає можливовості незаконно привласнити Nemiroff.
"Зупинка заводу Nemiroff через дефіцит склотари (знову ж таки справа рук зацікавлених акціонерів), як бачимо, призвела до великих неприємностей для всього Немирова. Фактично, район перебуває у колапсі, все болючіше відчуваючи зменшення надходжень до районного бюджету від горілчаної компанії. Через що страждають не лише бюджетні заклади, а й малий бізнес району", - йдеться в повідомленні.
На зустріч з головою району прийшло близько тридцяти представників різних галузей - медичної, освітньої, культури та спорту, а також підприємці, депутати міської та районної рад, представники найбільших донорів бюджету - Немирівського спиртзаводу та компанії Nemiroff, а це представники багатьох тисяч жителів району. Необхідно зазначити, що це - чи не перша зустріч голови району з представниками найважливіших районних інфраструктур.
"Сьогодні ми переживаємо непрості часи реформування багатьох життєво значимих для району галузей, - сказав Михайленко. - Коли зміни і вдосконалення стосуються масштабних речей, це тяжка, але вдячна праця. І щоб розуміти, наскільки ефективно впроваджуються реформи необхідно уважно дослухатися до громади".
Окрім вирішення кризової ситуації із зупинкою заводу Nemiroff, обговорювали стан сільського господарства та цьогорічних врожаїв. У 2013 р. зібрано найкращий за останні роки урожай ранніх зернових. Усіма категоріями господарств району намолочено 97,2 тис. т ранніх зернових при середній урожайності 40,4 ц з га. Збори пізніх зернових ще не почалися.
На зустрічі з районним головою досить гостро стояло питання сприяння розвитку місцевого малого бізнесу.
"Зараз ми зіштовхнулися з падінням споживчого попиту в різних сферах виробництва товарів та послуг", - діляться підприємці району. Михайленко пояснив, що зниження попиту на товари та послуги спричинене кількома вагомими причинами. По-перше, невирішеним лишається питання достатньо високого рівня заборгованості по заробітній платні. Від себе додамо, що найбільшим боржником лишається комунгоспівське підприємство. Внаслідок його спланованого банкрутства для подальшої приватизації працівники підприємства вже 8 місяців не отримають зарплату.
По-друге, призупинена робота заводу Nemiroff через дефіцит склотари внаслідок чергового блокування роботи підприємства. Зрозуміло, що проблеми головного роботодавця міста, годувальника всього району і основного наповнювача бюджету, паралізують малий бізнес. Але вже відновлено роботу Немирівського спиртзаводу, і як офіційно заявили представники компанії Nemiroff, найближчим часом буде відновлено роботу їх підприємства.
"Тож, які б чутки не розповсюджували недоброзичливці, громада має бути впевненою в тому, що завдання по розвитку району виконуються. А робота горілчаного гіганта, від якого залежить благополуччя Немирова відновиться найближчим часом. Тож анонсовані акції протесту - не що інше як чергова спроба дискредитувати діючу владу району та загострити ситуацію навколо найбільшого роботодавця. Представники ДП "УВК Nemiroff" вказують на те, що колектив з нетерпінням чекає відновлення роботи підприємства. Тим паче, що незважаючи на місячний простій виробництва, ніяких скорочень на заводі не було".