ua en ru

Голова ОВК №11 Сергій Сітарський фальшував вибори на користь "Батьківщини", - Домбровський

Голова окружної виборчої комісії (ОВК) №11 Сергій Сітарський фальшував вибори на користь "Батькывщини". Про це сьогодні на прес-конференції заявив кандидат в нардепи в цьому округу Олександр Домбровський.

Як зазначив Домбровський, "голова окружної виборчої комісії 11-ого округу у Вінниці Сергій Сітарський, призначений по квоті "Батьківщини" публічно, в присутності членів виборчої комісії заявляв, що готовий "сісти в тюрму", аби не допустити перемоги Домбровського".

"Підрахунок голосів йшов з чисельними порушеннями з боку голови ОВК, який відмовляється навіть виконувати рішення комісії. Ми маємо на руках копії протоколів, які приймались комісією, де результати на окремих дільницях спотворені. Приймаються бюлетені, в розірваних коробках. Ті ж сили, які розповсюджували листівки з чорним піаром, організовують провокації на ОВК, приписуючи ці дії мені", - заявив Домбровський.

За словами Домбровського, голову ОВК Сітарського підтримує група народних депутатів від "Батьківщини" на чолі з Андрієм Павловським, які "грубо втручаються в роботу комісії, чинять тиск, та, користуючись депутатською недоторканістю, вдаються до силових дій".

Домбровський вже звернувся до лідерів Об'єднаної опозиції з проханням "зупинити такі дії і дати належну оцінку місцевим представникам партії, поведінка яких кидає тінь на політичну силу, за яку я агітував, поважаю і підтримую".

Команда Домбровського вимагає проведення "чесного і відкритого підрахунку голосів на окрузі".

Нагадаємо, 1 листопада колегія Вінницького окружного адміністративного суду визнала протиправною бездіяльність окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №11 щодо неприйняття рішень про проведення повторного підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях, цілісність пакування виборчої документації яких пошкоджена, та зобов'язати ОВК виборчого округу №11 провести повторний підрахунок голосів виборців на усіх без виключеннях виборчих дільницях, цілісність пакування виборчої документації яких пошкоджена.

Однак ОВК жодних рішень про проведення повторного підрахунку голосів не приймала і повторний підрахунок голосів не проводиться.

Під час слухань уповноважений представник ОВК Юрій Ямпольський визнав позов, а також визнав порушення закону під час прийому документації з 20-ї години 28 жовтня по 9-ту годину 30 жовтня. Зокрема, він зазначив, що згідно з законом прийнято документацію тільки з 15-ти виборчих дільниць (на окрузі всього нараховується 110 дільниць). За словами представника ОВК, документація, яка сьогодні знаходиться у кімнаті № 306 у приміщенні Правобережної адміністрації (в тому числі і та, що має пошкоджений вигляд) приймалася із порушенням закону, тобто лише із зовнішньою перевіркою цілісності коробів. А цілісність самих пакунків, де є бюлетені невикористані та бюлетені, в яких проголосовано за того чи іншого кандидата, поки не перевірено. Тому Ямпольський погодився, що необхідно за позовом Домбровського перерахувати ці бюлетені.

Читайте також: У Вінниці суд зобов'язав ОВК №11 перерахувати голоси на 95 дільницях