ua en ru

Голова наглядової ради УЗ отримує у 3,7 рази більше за своїх колег у Німеччині та Франції

Голова наглядової ради УЗ отримує у 3,7 рази більше за своїх колег у Німеччині та Франції Фото: "Укрзалізниця" (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Середні виплати голови наглядової ради "Укрзалізниці" Шевки Аджунера майже в 4 рази перевищують середні виплати голів аналогічних компаній у Німеччині та Франції.

Про це повідомляється в статі "Обозревателя".

Так, за даними видання, середні виплати у голови наглядової ради УЗ Шевки Аджунера складають 23 тисяч євро на місяць. Його колеги з аналогічних компаній в європейських країнах отримують майже в 4 рази менше.

"Наприклад, середні виплати у голови наглядової ради "Укрзалізниці" (23 тис. євро на місяць) у 3,7 рази перевищували виплати у колег Шевки Аджунера з аналогічних компаній - операторів залізниць Німеччини (інформація про винагороду Дойче Бану Мішеля Оденволда - 75 тис. євро за 2019 рік у звіті на с. 50) та Франції (інформація про винагороду голови ради директорів Есенсіеф - 75 тис. євро за 2019 рік у звіті на с. 58)", - повідомляється в статті.

Нагадаємо, раніше у Раді запропонували провести реформу УЗ з розділенням напрямків. Внаслідок реформи "Укрзалізниця" має бути розділена на три окремі бізнеси, що дозволить навести лад в роботі компанії.