ua en ru

Голова ФРС 15 жовтня виступить з промовою про кредитно-грошову політику США

Голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке виступить з промовою, присвяченою кредитно-грошовій політиці США, 15 жовтня в Бостоні. Голова ФРС не з'ясовував перспективи подальшої фінансово-економічної політики країни під час візиту до Піттсбурга, де він відвідав кілька провідних компаній. Пояснюючи мету візиту, Б.Бернанке заявив, що "такі поїздки дають змогу побачити, що відбувається насправді, і необхідні для ухвалення правильних політичних рішень", передає Reuters.

Раніше стало відомо, що дефіцит федерального бюджету США за підсумками 2009-2010 фінансового року, що завершився 30 вересня ц. р., склав 1,26 трлн дол. Цей показник менше від зафіксованого у минулому фінансовому році, коли дефіцит бюджету США сягнув рекордних 1,42 трлн дол.

Минулого тижня голова ФРС попередив, що економіка США потерпатиме від серйозних проблем, якщо дефіцит бюджету країни не буде скорочено. За його словами, урядові необхідно взяти дефіцит під контроль, аби уникнути ускладнень в економіці країни в довгостроковій перспективі.