ua en ru

Голова адміністрації Севастополя Яцуба відвідав Москву

Голова адміністрації Севастополя Володимир Яцуба відвідав Москву з робочим візитом. В ході поїздки, у Яцуби відбулася низка зустрічей з главою Міноборони Росії Анатолієм Сердюковим і мером Москви Сергієм Собяніним.
В ході зустрічі Яцуби з міністром оборони РФ Сердюковим були обговорені питання забезпечення життєдіяльності російського Чорноморського флоту, що базується на території України, а також взаємодії в соціально-економічному розвитку Севастополя та інших населених пунктів Криму.
Сторони домовилися продовжити надалі регулярні контакти з даної тематики.
Під час зустрічі Яцуби з мером Москви Собяніним, обговорювалися можливі спільні інвестиційні проекти. Мер Москви нагадав, що влада міста прийняла програму із співробітництва з Севастополем до 2013 р., "в якій заклали певну суму в розмірі 74 млн руб. щорічно".
"Наданням допомоги наше співробітництво не вичерпується, це мінімум, який ми бачимо в рамках бюджетних статей. Насправді співпраця дуже широка і по лінії культурних зв'язків, і по лінії освіти і охорони здоров'я, гуманітарних зв'язків. Я сподіваюся, що і надалі ця програма не буде слабшати, а навпаки, буде більш інтенсивною", - підкреслив мер.
У свою чергу Яцуба зазначив, що у влади Севастополя досить великий план заходів.
"Ми сьогодні вже привезли низку інвестиційних пропозицій. Будемо раді, якщо Москва візьме в них участь. Всім відомо, що найсильніші, найміцніші бізнес-структури - це в Москві і хотілося побачити новий етап розвитку Москви і Севастополя", - сказав він.
Собянін запевнив представників делегації, що всі угоди сторін будуть виконуватися в повному обсязі.