ua en ru

Припущення РФ про можливість відбору російського транзитного газу Україною є безпідставними, - Продан

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан назвав безпідставними припущення глави Міненерго Росії Олександра Новака щодо можливості несанкціонованого відбору російського транзитного газу українською стороною.

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан назвав безпідставними припущення глави Міненерго Росії Олександра Новака щодо можливості несанкціонованого відбору російського транзитного газу українською стороною. Про це йдеться в коментарі українського міністра на сайті відомства.

"Ці припущення є безпідставним і мають за мету одне - дискредитацію українського маршруту та просування альтернативних шляхів поставки російського газу до країн ЄС - Північного Потоку, Південного Потоку, ОПАЛ. Факти несанкціонованого відбору з української сторони відсутні - ані сьогодні, ані у минулому. Натомість, факт припинення з боку РФ постачань газу до Європи через територію України у 2009 році всі добре пам'ятають", - заявив міністр.

Раніше сьогодні голова російського Міненерго Олександр Новак назвав енергетичну ситуацію в Україні критичною і не виключив можливість несанкціонованого відбору українською стороною природного газу, що транспортується через її територію з Росії в Європу.