ua en ru

За наданням субсидій вже звернулося понад 1 млн українців, - Мінсоцполітики

За наданням субсидій вже звернулося понад 1 млн українців, - Мінсоцполітики Фото (oda.te.gov.ua): Віталій Музиченко

Субсидія призначена майже половині заявників

За наданням субсидій на оплату житлово-комунальних послуг уже звернулося понад 1 млн українців. Про це сьогодні в ході круглого столу повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За оновленим механізмом отримання субсидій звернулося 1 млн 10 тис. сімей. Це додатково до тих, хто вже отримував субсидію. З них призначено майже 490 тис. сімей з тих, хто звернувся", - сказав Музиченко.

За його словами, сім'ї, які отримали субсидію ще в минулому опалювальному сезоні, отримають її в новому автоматично. "Щодо тих, хто отримав субсидію в минулому опалювальному році, на сьогоднішній день йде процес перепризначення", - зазначив департаменту державної соцдопомоги Мінсоцполітики.

Скільком з них вже перепризначили субсидію, у відомстві не уточнили, однак попередні дані, як зазначив Музиченко, свідчать про 1,8 млн сімей, які отримали субсидію.

"За нашими розрахунками, це 1,3 млн, які отримували субсидії у минулому періоді, плюс майже 0,5 млн, яким призначено субсидію із числа нових, тобто майже 1,8 млн сімей", - підрахували в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, до початку опалювального сезону субсидію можуть отримати 3,5-4 млн сімей.