ua en ru

Надання особливого статусу Донбасу до виконання мінських угод не можливо, - радник Стеця

Надання особливого статусу Донбасу до виконання мінських угод не можливо, - радник Стеця Фото: Олександр Бригинець

ЗМІ повідомляли, що ЄС просить Україну надати Донбасу особливий статус до виконання мінських угод

Надання особливого статусу Донбасу до виконання всіх пунктів мінських угод не можливо. Про це у Facebook повідомив радник міністра інформаційної політики України Олександр Бригинець.

Відзначимо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Європейський союз звертається до України з закликом якомога швидше надати особливий статус Донбасу, ще до того, як будуть здійснені інші пункти мінських угод.

"Статус буде надаватися згідно із законом, а не відповідно до Конституції. А Конституція буде написана таким чином, що вона дасть більше самоврядних прав всіх регіонах України, в тому числі і поки що окупованих територій Донбасу. А якщо дехто з політиків в ЄС вважає, що Україна може прямо завтра надати і втілити якісь особливі повноваження для окупованих територій, тобто 5 пунктів, які пояснять, чому це не можливо прямо зараз поза рамками мінських угод", - йдеться в повідомленні.

Серед причин Він назвав:

1. Особливий статус - це особливі права всіх селищних і міських рад, які зараз не працюють на окупованих територіях.

2. Для того, щоб ці поради працювали - потрібно їх вибрати.

3. Для того, щоб провести вибори, треба створити ситуацію, коли волевиявлення буде чесним, прозорим, без тиску.

4. Для того, щоб волевиявлення було таким - необхідно відновити законність на територіях, де панує беззаконня: повинні запрацювати всі державні структури, щоб вільно діяли громадські та політичні організації, був рівний доступ до ЗМІ і реклами, могла вільно вестися агітація.

5. Для того, щоб все це відбулося, необхідно перекрити кордон з Росією, роззброїти незаконні військові формування та повернути контроль українській державі.

"Висновок: надання особливого статусу Донбасу до виконання Мінських угод не можливо. Хіба що надати окупованим територіям особливий статус - статус окупованих територій. Але він вже надано", - додав радник.

У ЗМІ з’явилися публікації про те, що ЄС змушує українську владу якомога швидше надати особливий статус Донбасу, ще до т...

Posted by Олександр Бригинець on 24 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) продовжила до січня 2016 р. санкції проти делегації Російської Федерації (РФ), прийняті 29 січня 2015 р.