ua en ru

Пропозиції щодо розсадження депутатів у залі мають бути подані до ранку 10 грудня, - Литвин

Голова Верховної Ради 6-го скликання Володимир Литвин просить новообраних народних депутатів подати свої пропозиції щодо розсадження в сесійній залі до 10:00 понеділка 10 грудня. Про це він заявив у ході засідання підготовчої групи з організації роботи нового парламенту, передає кореспондент РБК-Україна

"Я просив би ... кожного представника дати свої пропозиції (щодо розсадження в залі) в (профільну) підгрупу. Але це повинно бути зроблено до 10:00 ранку в понеділок (10 грудня). Якщо це не буде зроблено, буде таке розсадження, яке є, тому я прошу вибачення", - сказав Литвин.

Він нагадав, що в понеділок на ознайомлення з принципом роботи системи "Рада" до 15:00 повинні прибути 445 народних депутатів, і до цього часу в сесійному залі мають бути прикріплені таблички з іменами парламентаріїв.

Варто також відзначити, що в ході сьогоднішнього засідання депутат ВР 6-го скликання з фракції БЮТБ Іван Кириленко запропонував, щоб опозиції було віддано право вирішувати, як розсадити парламентаріїв з правої частини сесійного залу, а розсадженням депутатів у лівій частині залу займалися комуністи і регіонали. Проте по цій пропозиції остаточного рішення прийнято не було.

Читайте також: Верховна Рада VI скликання стала історією