ua en ru

Праві сили не планують штурмувати Києво-Печерську лавру 14 жовтня, - джерела

Праві сили не планують штурмувати Києво-Печерську лавру 14 жовтня, - джерела Фото: Києво-Печерська лавра (www.lavra.kiev.ua)

Джерело РБК-Україна в керівництві однієї з великих правих організацій заявило, що захоплювати Лавру немає сенсу

Праві сили не планують штурмувати Києво-Печерську лавру в ході маршу 14 жовтня 2018 року. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Лавра і єдиний лідер: які у правих плани на Покрову і спільне майбутнє".

Як йдеться в матеріалі РБК-Україна, головною "страшилкою" пропаганди РФ, пов'язаною з наданням українській церкві автокефалії - є "початок громадянської війни з релігійних мотивів". Мова йде про те, що праві радикали нібито силою відберуть храми у Московського патріархату, захоплять лаври і будуть переслідувати паству.

Крім того, повідомляється, що 14 жовтня для духовенства УПЦ МП та РПЦ- "червоний день календаря", оскільки духовенство побоюється, що "націоналісти зі смолоскипами будуть штурмувати Києво-Печерську лавру".

"Всі опитані РБК-Україна великі організації в один голос заявили, що цього не відбудеться. Маршрут маршу проходить від парку Тараса Шевченка до Європейської площі по Хрещатику. Завершити його планується святковим концертом", - йдеться в матеріалі РБК-Україна.

Зокрема, керівник центрального штабу "Нацкорпуса" Родіон Кудряшов заявив, що "Нацкорпус" штурмувати храми, які контролює УПЦ МП, не буде.

У свою чергу, "свободівець" Руслан Кошулинський розповів, що 14 жовтня на марш зберуться кілька десятків тисяч чоловік, але виключно для того, щоб святкувати Покрову.

Крім того, джерело РБК-Україна в керівництві однієї з великих правих організацій пояснило, що захоплювати Лавру немає сенсу. Ще один співрозмовник видання додав, що праві активісти стежать за переміщеннями ймовірних бойовиків, щоб запобігти провокаціям.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правоохоронці будуть діяти жорстко у відповідь на можливі злочини на ґрунті релігійної ворожнечі.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Вселенський Патріарх продовжує процедуру надання томосу Українській православній церкві.