ua en ru

Правляча партія М'янми виступає проти переписування конституції країни

Комітет з перегляду конституції правлячої Союзної партії солідарності та розвитку (СПСР) М'янми в суботу, 5 жовтня, опублікував заяву, в якій вперше офіційно виступив проти переписування основного закону держави. Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

У прес-релізі говориться, що відмова від конституції 2008 р. і розробка нового основного закону поставлять у вкрай небезпечне становище і держава, і народ. Крім того, подальший розвиток подій неможливо передбачити, тому в кінцевому підсумку від важких наслідків такого рішення постраждають прості мьянмцы.

У заяві також наголошується, що СПСР ознайомить Спільний комітет з оцінки конституції зі своєю точкою зору з питання перегляду конституції, а також відверто викладе свою позицію щодо цієї проблеми.

У липні цього року парламент М'янми створив Спільний комітет з оцінки конституції україни за участю представників різних парламентських фракцій, армії і безпартійних осіб. 1 жовтня цей комітет запросив думку громадськості щодо перегляду основного закону держави.

Місцеві аналітики відзначають, що в даний час у М'янмі є два основних погляду на конституцію 2008 р.: одні пропонують внести в документ поправки, інші - повністю його переписати. Зокрема, останню ініціативу вже підтримав ряд організацій національних меншин.