ua en ru

Правозахисники заявили про запуск ракет з кораблів по району падіння Су-24

Правозахисники заявили про запуск ракет з кораблів по району падіння Су-24 Фото: Турція збила літак РФ

Атака на райони Джабаль Акрад і Джабаль Туркман велася як з повітря, так і за допомогою крилатих ракет

Кораблі Російської Федерації (РФ) в Середземному морі завдали удару по району провінції Латакія, над яким напередодні турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24. Про це передає агентство Reuters з посиланням на правозахисників, які базуються в Лондоні.

Повідомляється, що атака на райони Джабаль Акрад і Джабаль Туркман, контрольовані бойовиками руху "Фронт аль-Нусра", велася як з повітря, так і за допомогою крилатих ракет, випущених з кораблів у Східному Середземномор'ї.

Керівник угруповання заколотників "Ліва Сукур аль-Джабаль" Хассан Хадж Алі також повідомив, що атака на район, де напередодні впав російський літак, велася в тому числі із застосуванням артилерії сирійської урядової армії.

Раніше турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що фронтова авіація Російської Федерації (РФ) в північно-західному регіоні Сирії завдає ракетно-бомбові удари не по позиціях терористичної організації "Ісламська держава" (ІД), а по регіонах, які населені сирійськими туркменами.

Нагадаємо, 24 листопада, турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. Всього турецькі війська засікли на своєму кордоні два літаки РФ.

Президент РФ Володимир Путін назвав обстріл російського Су-24 "ударом у спину від посібників тероризму". Російський прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що інцидент з російським літаком підірвав відносини Туреччини та Росії, в тому числі економічні.