ua en ru

Правозахисники: Туреччина обстрілює позиції курдів у Сирії

Правозахисники: Туреччина обстрілює позиції курдів у Сирії Фото: артобстріл

Райони довкола Алеппо в Сирії зазнали артобстрілу з боку турецьких збройних сил

Райони довкола Алеппо, які контролюються загонами курдської самооборони в Сирії, зазнали артилерійського обстрілу з боку турецьких збройних сил. Про це повідомив очільник розташованого в Лондоні Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини Рамі Абдель Рахман, передає Німецька хвиля.

За його словами, ці території сирійські курди нещодавно відвоювали в ісламських бойовиків. За даними правозахисників, об'єктом обстрілів став аеродром Менаг, котрий ще донедавна контролювали ісламісти.

Як відомо, Анкара вважає, що сирійська курдська партія "Демократичний союз" (PYD) та її парамілітарне крило - "Загони народної самооборони" (YPG) - є відгалуженнями забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану (РПК).

РПК уже впродовж багатьох років вважається Анкарою терористичною організацією й турецькі війська постійно проводять проти неї операції як на території самої Туреччини, так і в сусідніх Іраку та Сирії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина і Саудівська Аравія можуть почати наземну операцію проти "Ісламської держави" в Сирії.