ua en ru

Правовий комітет почав засідання щодо збільшення кількості членів ЦВК

Правовий комітет почав засідання щодо збільшення кількості членів ЦВК Фото: засідання правового комітету ВР (РБК-Україна)

Раніше про збільшення кількості членів ЦВК говорив Парубій

Комітет Верховної ради України з питань правової політики почав розгляд законопроекту про збільшення кількості членів Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це оголосив голова комітету Руслан Князевич, передає кореспондент РБК-Україна

За його словами, на засіданні комітету є кворум.

Правовий комітет почав засідання щодо збільшення кількості членів ЦВК
Правовий комітет почав засідання щодо збільшення кількості членів ЦВК

Фото: засідання правового комітету ВР (РБК-Україна)

"Зареєструвались 17 членів комітету, двоє вирішили бути присутніми в якості спостерігачів. Оголошую позачергове засідання відкритим", - заявив Князевич.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної ради України Андрій Парубій вніс у парламент законопроект щодо збільшення кількості членів Центральної виборчої комісії.

Зокрема, проектом закону передбачається, що кількість членів комісії зросте з 15 до 17. Парубій підкреслив, що цифра "15" не має принципового значення.

В понеділок глава ВР повідомив, що консультації із питання голосування за оновлений склад Центральної виборчої комісії (ЦВК) триватимуть до 19 вересня. Спікер парламенту застеріг депутатів, що залишити старий склад ЦВК за допомогою політичних інтриг не вдасться.

Як писало РБК-Україна раніше, Парубій заявив, що Рада може в четвер розглянути питання Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Як повідомляло агентство, в Раді немає 300 голосів для припинення повноважень усіх членів ЦВК.