ua en ru

Правоохоронці Великобританії закриють офіс в Україні через затягування ГПУ справу Злочевського

Правоохоронці Великобританії закриють офіс в Україні через затягування ГПУ справу Злочевського Фото: Микола Злочевський

ГПУ затягнула процес передачі документів, з-за чого англійські правоохоронні органи програли в суді справу Злочевського

Правоохоронні органи Англії закриють в Україні свій офіс з-за того, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) затягувала процес передачі документів у справі екс-міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила начальник Управління МВС щодо забезпечення повернення активів, придбаних злочинним шляхом Олена Тищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Одна зі справ, що є дуже важливим на сьогодні - це справа Злочевського. Насправді це справа викликала неприємне подія. В силу того, що Генеральна прокуратура затримувала документи, які повинні бути передані в Англію і використані в англійському процесі заморожування коштів Злочевського, внаслідок того, що Генпрокуратура спочатку забрала цю справу в МВС, а потім затримала передачу документів, англійські правоохоронні органи програли справу в суді, грошові кошти були розморожені. Ми говоримо про 23 млн євро, які були заморожені банком, були перераховані, за нашими даними, в тінь", - заявила Тищенко.

За її словами, англійські партнери дуже негативно сприйняли цей інцидент і прийняли рішення про закриття свого офісу в Україні.

"Наше управління бере на себе завдання налагодити контакт і повернути цей офіс в Україні. Ми беремо цю справу у виробництво. Ми намагаємося відстежити кошти Злочевського, ті які були заморожені і ми будемо на цьому етапі в цій справі налагоджувати свої відносини з англійськими партнерами", - зазначила Тищенко.

Нагадаємо, в січні 2015 р. Великобританія закрила кримінальне провадження щодо активів екс-глави Мінекології Миколи Злочевського.