ua en ru

Великобританія закрила кримінальне провадження щодо активів екс-глави Мінекології України Злочевського

Великобританія закрила кримінальне провадження щодо активів екс-глави Мінекології України Злочевського

Великобританія закрила кримінальне провадження щодо активів екс-глави Мінекології Миколи Злочевського. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії Burisma Holdings, акціонером якої є Злочевський.

"Справу було закрито після того, як суд проаналізував період з 2002 року по грудень 2014 року на предмет неправомірності джерел походження коштів компаній, кінцевим бенефіціаром яких є Микола Злочевський, і не знайшов підстав для продовження розгляду справи", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, Великобританія офіційно розблокували рахунки компанії Brociti Investments Ltd на суму 23 млн дол. у зв'язку зі зняттям всіх звинувачень.

У квітні 2014 р. Управління по боротьбі з економічними злочинами Великобританії (SFO) заблокувало рахунки Brociti Investments Ltd.

Burisma Holdings також спростовує інформацію про оголошення у розшук Злочевського та оголошення йому підозри у скоєнні злочину за статтею, що передбачає відповідальність за незаконне збагачення.

Нагадаємо, 16 січня Віталій Ярема заявив, що ГПУ оголосила в розшук Злочевського, який обіймав посаду міністра охорони навколишнього природного середовища України з 2 липня 2010 р. по 9 грудня 2010 р., пізніше - міністра екології та природних ресурсів України 9 грудня 2010 р. по 20 квітня 2012 р. в уряді Миколи Азарова.