ua en ru

Правоохоронці затримали знімальну групу радіо "Свобода"

Cпівробітники правоохоронних органів 20 січня затримали знімальну групу радіо "Свобода".

Cпівробітники правоохоронних органів 20 січня затримали знімальну групу радіо "Свобода". Про це повідомила дружина одного з двох затриманих, яка отримала sms-повідомлення від чоловіка, передає радіо "Свобода".

Згідно з повідомленням, після 8:00 журналісти пішли знімати події на вулиці Грушевського. Протягом декількох хвилин під час паузи в зіткненнях мітингуючих і міліції вони підійшли майже впритул до ряду правоохоронців. Згодом трансляція радіо "Свобода" перервався.

"Радіо "Свобода" намагається дізнатися про причини затримання і те, куди відвезли наших колег. На цей момент відомо, що в Печерському та Подільському районних відділах міліції таких затриманих немає", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією радіо "Свобода" від розриву світло-шумової гранати минулої ночі постраждав їх журналіст.

Нагадаємо, увечері 19 січня в Києві на вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо" сталися сутички мітингувальників і міліції. Мітингувальники закидали правоохоронців камінням, фаєрами, "коктейлями Молотова". При цьому було спалено 6 автобусів і вантажівок правоохоронців. Міліція використовувала проти мітингувальників шумові гранати і гумові кулі. За даними міліції, під час сутичок постраждали понад 70 правоохоронців, в тому числі 49 - госпіталізовані.