ua en ru

Правоохоронці затримали генерал-майора бойовиків ДНР в районі Волновахи

Правоохоронці затримали генерал-майора бойовиків ДНР в районі Волновахи Фото: бойовики ДНР (twitter.com/borisich_glass)

За даним фактом порушено кримінальне виробництво

Правоохоронці затримали генерал-майора бойовиків ДНР, отамана регіонального козацького об'єднання, в районі Волновахи. Про це повідомляє прес-служба Управління Національної поліції у Донецькій області в Facebook.

"66-річний отаман регіонального козацького об'єднання ДНР прямував в Бердянськ, щоб побачитися з другом. Під час перевірки на контрольному пункті пропуску осіб, який згідно з його документами, керує полком козаків псевдореспублік, був затриманий правоохоронцями", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, на одному з контрольних пунктів пропуску поблизу Волновахи правоохоронці зупинили літнього чоловіка, який їхав в Бердянськ в гості до своїх знайомих, але при перевірці викликав підозру у поліцейських. Виявилося, що місцевий житель Макіївки має офіційне посвідчення отамана ДНР і дозвіл на зберігання козацької зброї (шашки, кинджалу і батога).

Так, було встановлено, що перед правоохоронцями - діючий генерал-майор регіонального козацького об'єднання ДНР. Він розповів, що в 2011 році почав керувати полком, до складу якого входило 90 рядових козаків. В 2014 році, коли місто захопили окупанти, "козаки" приєдналися до терористів.

Генерал-майора терористів затримали поліцейські Волновахи на блокпості 66-річний Отаман регіонального козачого об'єднан...

Опубліковано Головне Управління Національної поліції у Донецькій області 3 липня 2017 р.

В обов'язки полку входили охорона кордонів, спільні патрулювання на окупованій території. Крім того, отаман займався агітацією на підтримку влади псевдореспубліки. Зараз з головним козаком ДНР спілкуються оперативники і слідчі Волноваського відділу поліції.

За даним фактом порушено кримінальну виробництво за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (Сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що командування проросійських бойовиків на Донбасі приховує їхню реальну чисельність з метою особистого збагачення.