ua en ru

У Донецькій області затримано члена бандформування "Схід"

У Донецькій області затримано члена бандформування "Схід" Фото: бойовик ДНР (mykolaivka-rada.gov.ua)

За скоєння злочину йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі

У місті Торецк Донецької області поліцейські спільно з співробітниками СБУ затримали колишнього бойовика самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) - члени бандформування "Схід". Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполиции Донецької області Facebook.

"В 2014 році житель с. Новгородське приєднався до терористів, потім поїхав шукати кращого життя в РФ, а після звільнення рідного міста повернувся додому і влаштувався слюсарем у місцевій школі. Проте сховатися від правоохоронців йому не вдалося. За свої дії він буде відповідати перед законом", - повідомляють в поліції.

За даними правоохоронців, в 2014 році в пошуках роботи 40-річний чоловік приїхав до окупованого Донецьк, де вступив в ряди терористів. Зловмисник отримав посаду у взводі матеріально-технічного забезпечення. Новобранець розвозив провізію особовому складу ополченців на передову.

В результаті слідчо-оперативних заходів колишній бойовик був виявлений і затриманий торецкими поліцейськими спільно з співробітниками СБУ.

Зловмисникові інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі військовослужбовець в російських окупаційних військах дезертирував з полку і взяв у заручниці місцеву жительку, щоб в подальшому потрапити на територію РФ.