ua en ru

Правоохоронці затримали 5 бійців Нацгвардії, які продавали військове майно

Правоохоронці затримали 5 бійців Нацгвардії, які продавали військове майно Фото: Анатолій Матіос

Зловмисники намагалися продати військове майно загальною вартістю 200 тисяч гривень

Вчора, 10 жовтня, правоохоронці затримали п'ятьох бійців Національної гвардії України, які намагалися реалізувати крадене військове майно загальною вартістю 200 тисяч гривень. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на своїй сторінці у Facebook.

"Не чужі, не заслані із за кордону, офіцери, керівник Центральної бази забезпечення і начальники окремих складів речового забезпечення Національної гвардії, порушуючи Присягу українському народові, протягом 2015 року викрадали, привласнювали і реалізовували "на сторону" військове майно: партії касок, форми та взуття, які за документами призначалися для підрозділів Нацгвардіі в зоні АТО", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, вчора ввечері слідчі Головної військової прокуратури спільно з оперативниками управління внутрішньої безпеки УМВС в місті Києві, при реалізації чергової партії викраденого військового майна вартістю більше 200 тис.грн., затримали "на гарячому" 5 офіцерів-тиловиків.

"Другу добу поспіль продовжуються обшуки у 15 адресах, затримано 5 військовослужбовців Нацгвардіі, під час невідкладних допитів отримані визнавальні покази, розпочата і проводиться тотальна інвентаризація Центральної бази речового майна Нацгвардії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, згідно виявлених речових доказів, документів та показів затриманих, роботи у військової прокуратури у цьому провадженні буде мінімум на півроку: виявлені списки "покупців", обсяги викраденого, структури, що відмивали кошти і продавали наркотики.

Про торгівлю на війні!Не чужі, не заслані із за кордону, офіцери, керівник Центральної бази забезпечення і начальники ...

Posted by Анатолій Матіос on 11 октября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за час проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі було порушено 16 тис. справ про дезертирство.