ua en ru

Правоохоронці повідомили про підозру екс-керівнику київського наукового інституту

Правоохоронці повідомили про підозру екс-керівнику київського наукового інституту Фото: прокуратура Києва (РБК-Україна)

Чиновника підозрюють у розкраданні 2 млн гривень

Правоохоронці повідомили про підозру в хабарництві колишньому заступнику директора державного підприємства "Наково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут транспортного будівництва "Київдіпротранс", передає прес-служба прокуратури Києва.

Його підозрюють у розкраданні коштів державного підприємства на суму майже 2 млн гривень.

"Під час слідства встановлено, що, перебуваючи на вказаній посаді, чиновник документально оформив проведення упродовж 2011 - 2012 років проектних робіт для публічного акціонерного товариства "Укрзалізниці" із підприємствами з ознаками фіктивності, хоча в дійсності роботи виконано фахівцями зазначеного державного підприємства", - заявили в прокуратурі.

У правоохоронному органі додали, що тривають обшуки за місцем проживання підозрюваного та за місцем його нинішньої роботи - у приміщенні філії "Проектно-вишукувального інституту залізничного транспорту" "Укрзалізниці", де він займає посаду начальника.

Правоохоронці просять Печерський районний суд Києва відсторонити службовця від посади, обрати йому міру запобіжного заходу та арештувати майно.

Нагадаємо, у серпні прокуратура повідомила про підозру двом працівникам "Київдіпротрансу", які були затримані на отриманні 21 тис. гривень хабара.