ua en ru

Прокуратура затримала хабарників у київському науковому інституті

Прокуратура затримала хабарників у київському науковому інституті Фото: прокуратура Києва (РБК-Україна)

Радники директора вимагали хабар за сприяння у підписанні договору оренди

Київська місцева прокуратура №9 повідомила про підозру двом працівникам ДП "Науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут транспортного будівництва "Київдіпротранс", які були затримані на отриманні хабара. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Слідство встановило, що чоловіки працювали в науковому інституті на посаді радників директора на громадських засадах.

Представляючись посадовими особами інституту зловмисники вимагали від приватного підприємця гроші за сприяння у підписанні договору оренди нежитлових приміщень. Свої послуги у вирішенні цього питання правопорушники оцінили в 21 тис. гривень.

Зловмисники були викриті при отриманні ними обумовлених коштів. Їх дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 354 (отримання працівником підприємства, установи чи організації, який не є службовою особою неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб) КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, раніше у Полтаві співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали поліцейського і чиновника, які збирали "данину" з нелегальних торговців в центрі міста.