ua en ru

Правоохоронці викрили факти розкрадання держкоштів у Луганській області

Правоохоронці викрили факти розкрадання держкоштів у Луганській області Фото: поліція

Зловмисники завдали державі збитків на суму понад 200 тис. гривень

Правоохоронці викрили факти розкрадання державних коштів у Луганській області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Луганській області.

"Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції України в Луганській області проводять заходи з недопущення розкрадання бюджетних коштів. По кожному викритому факту збирається доказова база, щоб винні в цьому особи понесли кримінальне покарання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, працівники поліції задокументували факти розтрати грошових коштів з місцевого бюджету.

"Так, у 2014 році райдержадміністрація уклала договір з товариством на проведення капітального ремонту шкільної котельні. У листопаді того ж року посадові особи відділу освіти адміністрації підписали акт про виконання вищезазначених послуг. На підставі цього на рахунок товариства перерахували понад півмільйона гривень бюджетних коштів. Однак, під час проведення перевірки працівники Управління встановили, що фактично роботи були виконані не в повному обсязі. Три газові котли, які вказані в акті, товариством не встановлені", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за попередніми підрахунками державі завдано збитків на суму понад 100 тисяч гривень.

Окрім цього, зазначається, що викрито факт розкрадання бюджетних коштів посадовими особи одного з медичних закладів, які підписали з підприємствами угоди на проведення капітального ремонту приміщення амбулаторії сімейного лікаря. Відповідно до акту виконання вищезазначених послуг були перераховані кошти з місцевого бюджету.

"Фактично, послуги з проведення ремонтних робіт приміщення були виконані не в повному обсязі. В результаті злочинних дій посадових осіб державі завдано збитків на загальну суму 106,7 тисяч гривень", - повідомляє прес-служба поліції.

Зазначається, що за вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за статтями Кримінального кодексу України: 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

"Під час проведення всіх необхідних експертиз можна буде остаточно визначити суму завданих державі збитків. Працівники УЗЕ Національної поліції України в Луганській області проводять слідчо-оперативні заходи, спрямовані на притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності. Триває досудове розслідування", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше поліція викрила розкрадачів газового конденсату, які завдали держзбитків на суму 800 тис. гривень.